AIR-FORCE : Aalst, België

September 28, 2019 (10:00 - 17:45)

Utopia, Aalst

Koffie en snacks, evenals biologische broodjes tijdens de lunch zijn inbegrepen in de deelnameprijs.

- Ontvangst vanaf 9u30
10.00 - 11.15: Sessie 1
- pauze
11.45 - 13.00: Sessie 2
- soep en broodjesmaaltijd
14u15 - 15.30: Sessie 3
- pauze
16u00 - 17.15: Sessie 4
- pauze
17u30- 18.00: informele geluidsopname

Application fee: € 55
carpool info: players are coming from
  • BE Antwerpen: Muizen (1)
  • BE Brussel: Vorst (1)
  • BE Oost-Vlaanderen: Melle (1), WETTEREN (1)
  • BE Other: Dilsen-Stokkem (1), Erpe-Mere (1), Hasselt (1)
  • BE Vlaams-Brabant: Blanden (1), Kessel-Lo (1), Oud-Heverlee (1), St-Joris-Weert (1), Vaalbeek (1), Wilsele (1)
  • BE Waals-Brabant: Beauvechain (1), ORP-LE-GRAND (1)
  • NL Limburg: Heerlen (1)

Chamber Orchestra

Om mee te doen aan dit orkest moet je zonder twijfel je partij kunnen houden en vlotjes chromatisch alle noten op je blokfluit kunnen spelen. Je bent een hoogst betrouwbare speler met veel ervaring die minstens SATB kan spelen en je bent bereid om de partijen goed in te studeren. Je bent verder in staat visuele aanwijzingen van een dirigent te volgen.

John Hawkes, Sinfonietta (2007)

John Hawkes' Sinfonietta is een vierdelig dramatisch blokfluitorkestwerk, geschreven in 2007, en dadelijk ook het favoriete orkestwerk van Tom! De taal is conventioneel modern in de typisch Britse stijl. De delen zijn Allegro Moderato, Andante, Allegro Molto en Theme & Variations. Specifiek voor dit werk zijn de talrijke naadloze maatwisselingen. Zoals gewoonlijk zijn alle partijen evenwaardig. Dit werk was het onderwerk van de tweede Air-Force sessie ooit, in januari 2019 in Wezembeek. Het verdient een nieuwe ontdekking. De bezetting is de traditionele 'eleven' van sopranino tot en met contrabas. We dubbelen om balansredenen de lage stemmen en zetten subfluiten in. Duur: 20 minuten.

THIS ORCHESTRA IS SOLD OUT.
If you wish to be added to the waiting list, please send an email to tom@flanders-recorder-quartet.be

Young Air-Force

Young Air-Force is een reizend blokfluitorkest van jongeren tussen 16 en 29 jaar, dat drie keer per jaar neerstrijkt in een of andere stad in België. Onder leiding van een eersteklas blokfluitleraar verdiepen ze zich één dag in het ensemblespel. Meer informatie en inschrijvingen via http://accoestic.com/young-air-force/

zie http://accoestic.com/young-air-force/

You are required to make at least three choices from the list here below. This can be done by checking the boxes to the left of the instrument names. We will allocate the instruments and get in touch with you when the registration is closed.

Orchestra

Om mee te doen aan het Air-Force Orkest moet je vooral zin in blokfluit hebben, weten waar de noten op je instrument staan, en de basisritmes kennen. Het spreekt voor zich dat het verantwoordelijk instuderen van je partij belangrijk is. We geven als hulp bij het studeren tempocijfers. Gemiddeld kan je vanaf M2 meedoen met dit ensemble.

Rosemary Robinson, Dunholm Suite (2019)

Rosemary Robinson schreef de 'Dunholm Suite' in 2019 voor het jaarlijkse SRP festival dat plaatsvond in Durham. De titel komt van de oude Engelse naam voor deze stad. De eerste beweging, Intrada, verklankt een statige en vreugdevolle optocht van feestneuzen onderweg naar een evenement. Deze beweging gebruikt zowel kleire groepen van instrumenten als het volledige klankpalet van het tutti orkest. De tweede beweging, Farne Song, is een Keltische klaagzang ter ere van Cuthbert, patroonheilige van een College in Durham. Hij stierf er in 687. Modale kleuren en folkloristische smaken kenmerken dit stuk. De 'Dunholm Suite is een achtstemmig werk en maakt gebruik van sopraan tot en met contrabas.

De leraars zijn Joris Van Goethem en Nadia Bierinckx. Behalve de Dunholm Suite wordt er nog gewerkt aan één ander werk, waarvan de partijen ook op voorhand worden bezorgd.

You are required to make at least three choices from the list here below. This can be done by checking the boxes to the left of the instrument names. We will allocate the instruments and get in touch with you when the registration is closed.

SHOP

5 [five]

5 [five], released June 17, 2017

Encore!

Encore!, released October 12, 2012

frq

NEWS

September 10, 2018

Such a wonderful and warm audience. It's been great meeting you all. Thank you Czech Republic, thank you Svatováclavský hudební festival!