AIR-FORCE : Aalst, België

28 september 2019 (10:00 - 17:45)

Utopia (Utopia 1, 9300 Aalst)

Koffie en snacks, evenals biologische broodjes tijdens de lunch zijn inbegrepen in de deelnameprijs.
De sessies lopen van 10u tot 18u. We ontvangen jullie met een drankje vanaf 9u30.

Inschrijvingsprijs: € 55
carpool info: aanwezigen vanuit
  • BE Antwerpen: Mortsel (1), Muizen (1), Willebroek (1)
  • BE Brussel: Vorst (1)
  • BE Limburg: Pelt (1)
  • BE Oost-Vlaanderen: Aalst (3), Elversele (1), Melle (1), Ophasselt (1), Waasmunster (1), WETTEREN (1)
  • BE Other: Aalst (1), Dilsen-Stokkem (1), Erpe-Mere (1), Essen (1), Hasselt (1)
  • BE Vlaams-Brabant: 1500 Halle (1), Blanden (1), Kessel-Lo (1), Leuven (1), Oud-Heverlee (1), St-Joris-Weert (1), Vaalbeek (1), Wilsele (1)
  • BE Waals-Brabant: Beauvechain (1), ORP-LE-GRAND (1)
  • NL Limburg: Haelen (1), Heerlen (1), Kerkrade (1), Papenhoven (1)

Advanced Orkest

Om mee te doen aan dit orkest moet je zonder twijfel je partij kunnen houden en vlotjes chromatisch alle noten op je blokfluit kunnen spelen. Je bent een hoogst betrouwbare speler met veel ervaring die minstens SATB kan spelen en je bent bereid om de partijen goed in te studeren. Je bent verder in staat visuele aanwijzingen van een dirigent te volgen.

John Hawkes, Sinfonietta (2007)

John Hawkes' Sinfonietta is een vierdelig dramatisch blokfluitorkestwerk, geschreven in 2007, en dadelijk ook het favoriete orkestwerk van Tom! De taal is conventioneel modern in de typisch Britse stijl. De delen zijn Allegro Moderato, Andante, Allegro Molto en Theme & Variations. Specifiek voor dit werk zijn de talrijke naadloze maatwisselingen. Zoals gewoonlijk zijn alle partijen evenwaardig. Dit werk was het onderwerk van de tweede Air-Force sessie ooit, in januari 2019 in Wezembeek. Het verdient een nieuwe ontdekking. De bezetting is de traditionele 'eleven' van sopranino tot en met contrabas. We dubbelen om balansredenen de lage stemmen en zetten subfluiten in. Duur: 20 minuten.

DIT ORKEST IS VOLZET.
Indien je graag op de wachtlijst terecht komt, kan je een mailtje sturen naar tom@flanders-recorder-quartet.be

Intermediate Orkest

Om mee te doen aan het Air-Force Orkest moet je vooral zin in blokfluit hebben, weten waar de noten op je instrument staan, en de basisritmes kennen. Het spreekt voor zich dat het verantwoordelijk instuderen van je partij belangrijk is. We geven als hulp bij het studeren tempocijfers. Gemiddeld kan je vanaf M2 meedoen met dit ensemble.

Rosemary Robinson, Dunholm Suite (2019)

Rosemary Robinson schreef de 'Dunholm Suite' in 2019 voor het jaarlijkse SRP festival dat plaatsvond in Durham. De titel komt van de oude Engelse naam voor deze stad. De eerste beweging, Intrada, verklankt een statige en vreugdevolle optocht van feestneuzen onderweg naar een evenement. Deze beweging gebruikt zowel kleine groepen van instrumenten als het volledige klankpalet van het tutti orkest. De tweede beweging, Farne Song, is een Keltische klaagzang ter ere van Cuthbert, patroonheilige van een College in Durham. Hij stierf er in 687. Modale kleuren en folkloristische smaken kenmerken dit stuk. De 'Dunholm Suite' is een achtstemmig werk en maakt gebruik van sopraan tot en met contrabas.

De leraars zijn Joris Van Goethem en Nadia Bierinckx. Behalve de Dunholm Suite wordt er nog gewerkt aan één ander werk, waarvan de partijen ook op voorhand worden bezorgd.

Maak uw keuze uit de onderstaande stemmen. Iedereen moet ten minste drie voorkeuren opgeven. Dat doe je door je voorkeursstemmen aan te vinken. Wij beraadslagen, wijzen alle stemmen toe, en contacteren jullie op korte termijn.

SHOP

5 [five]

5 [five], released 17 juni 2017

Encore!

Encore!, released 12 oktober 2012

frq

NIEUWS

10 september 2018

Such a wonderful and warm audience. It's been great meeting you all. Thank you Czech Republic, thank you Svatováclavský hudební festival!