Tom Beets

Tom Beets

Tom Beets staat bekend als een uitstekend vertolker van renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd. Tom speelde en speelt ondermeer bij gevestigde ensembles als Currende o.l.v. Erik van Nevel, Mezzaluna o.l.v. Peter Van Heyghen en Capilla Flamenca o.l.v. Dirk Snellings en Sarada Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelt Tom sinds 2007 in de meest prestigieuze zalen en conservatoria ter wereld: van het Amsterdamse Concertgebouw, de Opera City Hall (Tokio), the Cloisters, the Frick museum, Miller Theater en the Morgan Library (New York) tot het Orchesterhaus (Salzburg). Het Flanders Recorder Quartet is eveneens een vaste gast op oude muziek festivals in Helsinki, Parijs, Tokyo, Hawaii, Salzburg en van Ljubljana tot Mexico City, Boston, Vancouver, Singapore en Taipei, en dit zowel docerend als concerterend.

Tom publiceerde talrijke artikels over het samen- en consortspel. Als docent blokfluit en ensemble is hij veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa. Sinds 2010 is hij hoofdredacteur van het trimestriële vaktijdschrift ‘blokfluitist’. Als leerkracht is hij verbonden aan de Muziekacademie van Maaseik en aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Tom publiceert arrangementen van niet-gekende renaissancemuziek bij Tre Fontane en RecorderMusicMail.

Tom speelt op instrumenten van Adrian Brown, Bob Marvin, Fred Morgan en Friedrich en Patrick Von Huene.

Tom speelt eveneens viola da gamba. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.

AGENDA

frq

SHOP

5 [five]

5 [five], released 17 juni 2017

Encore!

Encore!, released 12 oktober 2012

frq

NIEUWS

10 september 2018

Such a wonderful and warm audience. It's been great meeting you all. Thank you Czech Republic, thank you Svatováclavský hudební festival!