Tom Beets

Tom Beets

Tom Beets staat bekend als een uitstekend vertolker van renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd. Tom speelt ondermeer bij gevestigde ensembles als Currende o.l.v. Erik van Nevel, Mezzaluna o.l.v. Peter Van Heyghen en Capilla Flamenca o.l.v. Dirk Snellings. Hij is eveneens lid van het jonge prijswinnende ensemble Sarada. Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelt Tom sinds 2007 in de meest prestigieuze zalen en conservatoria ter wereld: van het Amsterdamse Concertgebouw, de Opera City Hall (Tokio), the Cloisters, the Frick museum, Miller Theater en the Morgan Library (New York) tot het Orchesterhaus (Salzburg). Het Flanders Recorder Quartet is eveneens een vaste gast op oude muziek festivals in Helsinki, Parijs, Tokyo, Hawaii, Salzburg en van Ljubljana tot Mexico City, Boston, Vancouver, Singapore en Taipei, en dit zowel docerend als concerterend.

Tom publiceerde talrijke artikels over het samen- en consortspel. Als docent blokfluit en ensemble is hij veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa. Sinds 2010 is hij hoofdredacteur van het trimestriële vaktijdschrift ‘blokfluitist’. Als leerkracht is hij verbonden aan de Muziekacademie van Maaseik en aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Tom publiceert arrangementen van niet-gekende renaissancemuziek bij Tre Fontane en RecorderMusicMail.

Tom speelt op instrumenten van Adrian Brown, Bob Marvin, Fred Morgan en Friedrich en Patrick Von Huene. In 2010 investeerde hij in een uitgebreide set van grote blokfluiten tot en met de 2,5 meter hoge subcontrabas, om mee te nemen op cursussen, workshops en in muziekacademies.

Tom speelt eveneens viola da gamba. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.

AGENDA

Brežice, Slovenië

24 november 2017

Zagreb, Kroatië

25 november 2017

frq

SHOP

5 [five]

5 [five], released 17 juni 2017

Encore!

Encore!, released 12 oktober 2012

frq

NIEUWS

18 november 2017

Just in: American Recorder Society Distinguished Achievement Award for the Flanders Recorder Quartet. Overwhelming - thank you so much!